310511_vb_rossaboe_100_aar.mp4_thumb

Feirer seg selv

Rossabø skole i Haugesund feirer seg selv med jubileumsforestilling i Festiviteten.

For 100 år siden åpnet Rossabø skole dørene for elever. I kveld feirer dagens elever 100 år med skolegang på skolen. 470 elever pluss lærere og andre ansatte har satt sammen en forstilling om byen og skolens historie.

– Alle på skolen har deltatt. Forestillingen er en reise gjennom 100 år og viser hvordan skolen og byen har utviklet seg fra sildafiske, gjennom krigsårene, frem mot dagens moderne teknologoiske samfunn, sier rektor Louise Kvitvang.

Som 100-åringer flest har skolen også fått sin egen jubileumssang. Den er det ingen ringere en sportssjef i FKH, Asbjørn Helgeland som har skrevet teksten til. Han jobbet som inspektør ved skolen før han begynte i FK Haugesund. Melodien er skrevet av Matti Rösland, som har barn som er elev ved skolen.

-Vi har jobbet med forestillingen siden før jul, og det har blitt mye øving de siste ukene, sier Kvitvang.