sidecar_beskaret

Sidevogn til begjær

Sidecar er en virkelig klassiker, og du har trolig ingrediensene i hus allerede.

Mellomkrigstiden regnes for å være storhetstiden for cocktails, og det var da mange av de største klassikerne innen genren oppsto. I denne epoken var det også populært med motorsykler med sidevogn, og det er derfra ukens drink har tatt sitt navn.

Selv om drinken sidecar trolig så dagens lys før margarita, er det i dag ganske vanlig å beskrive en sidecar som en margarita hvor tequilaen er byttet ut med brandy og saltranden med sukkerrand. Blandingsforholdet mellom de forskjellige ingrediensene varierer noe aldeles voldsomt. Den sterkeste oppskriften foreskriver 8 deler brandy, 2 deler appelsinlikør og 1 del sitronsaft, mens det også finnes de som foreslår en enklere og mildere variant med like deler av alle de tre ingrediensene. Vi har lagt oss på en mellomvariant, som vi synes gir bra balanse.

4 deler brandy (bruk gjerne cognac)

2 deler appelsinlikør (f.eks. Cointreau eller Grand Marnier)

1 del friskpresset sitronsaft

Ha alle ingrediensene med is i en shaker, rist godt og sil av i cocktailglass. Du kan gjerne lage sukkerrand på glassene. Ha da sitronsaft på en tallerken, dypp glassene i den og så i sukker etterpå. Du kan også pynte drinken med en strimmel sitronskall oppi eller en appelsinskive på kanten.

Liker du denne typen litt syrlige drinker, bør du også prøve en cosmopolitan.