eikesdal_0

Skal heie frem United

I dag setter flere haugalendinger seg på Ryanair sitt fly til London, med ett mål for øye. Lørdag spilles Champion Leauge-finalen mellom Manchester United og Barcelona.

For mange fotballsupportere er tanken om å overvære den prestisjetunge finalen mellom to av verden beste fotballag kun en våt drøm. For Stian Eikesdal og kompisen Ronny Haraldseid kan den drømmen gå i oppfyllelse. Duoen setter seg i dag på London-flyet for å være med på supporterfeiringen i Londons gater.

-Stemingen blir helt sinnsyk tror jeg. Det er lagt opp til flere arrangement i London, og kampen vil bli vist på storskjerm flere steder, sier Eikesdal.

Han har reservert to billetter til finalen gjennom kontakter, men fremdeles er han usikker på om han vil benytte seg av disse. Eikesdal innrømmer at han mengler den siste godkjenningen, nemlig hjemmefra.

-Billettene koster 15 000 kroner per stykk. Det er lite penger gjennom et langt liv, men mye penger nå. Jeg må gå en runde og to hjemme før jeg bestemmer meg, sier Eikesdal, som har vært United-supporter siden 1994.

Han innrømmer likevel at sjansen for at han kjøper billettene er 60/40.

-Vi får se om det er fornuften eller galskapen som vinner til slutt. Akkurat nå holder jeg en knapp på galskapen, sier Eikesdal.

Da lagenen møttes i tilsvarende finale for to år siden, dominerte katalanerne stort. Barcelona er favoritter også foran gigantmøte på Wembly. Eikesdal tror United vil slå tilbake.

– Det blir garantert et minne for livet. United kan for en gangs skyld gå til en kamp uten å være favoritter, sier Eikesdal.