karmsund_bro_1

Advarer mot livsfarlig lek

Politiet advarer mot det de kaller ”ekstrem-planking”. De som blir tatt kan risikerer anmeldelse fra politiet.

Det kan nok se relativt harmløst ut, og er nok også det.  Fenomenet ”planking” går ut på at man ligger med armene inntil kroppen mens man ligger strak ut. Flere bilder på nettet viser ungdom i farlig lek på forskjellige steder på Karmøy. Politioverbetjent Torbjørn Nervik d.y advarer mot den farlige delen av ”plankingen”.

-Det er jo ikke særlig lurt å balansere på et rekkverk høyt over bakken. Sannsynligheten for at det gå galt er jo stor, sier Nervik d.y til TV Haugaland.

Under gårsdagens debatt på ”1730 direkte” på TV Haugaland ble fenomenet ”planking” behørig diskutert. Der kom det blant annet frem at ungdom allerede hadde brukt rekkverket på Salvøybrua  som et sted for planking. Flere innen miljøet har lansert Karmsund bro som neste utfordring. Nervik d.y sier at de som eventuelt ”planker” på Karmsund bro ikke bare risikerer livet, men også en anmeldelse fra politiet.

-Da har man sannsynligvis beveget seg over på et område som omfattes av forskjellige paragrafer inne straffeloven, og det blir fort en sak for politiet, sier Nervik d.y.