draken_harald_harfagre

På Viking i Skudeneshavn

Vikingene var fryktet da de dro ut på viking. Denne uken skal de teste seg i Skudeneshavn.

I slutten av denne uken kan folk se tre små vikingskip og en fembøring utenfor havna i Skudeneshavn. Da starter opplæringen av mannskapet til verdens største vikingskip, Draken Harald Hårfagre.

-Mange erfarne råseilere har meldt fra om at de ønsker å bli med som mannskap, men det blir også kurs for nybegynnere. Dette er det første av flere nybegynnerkurs som skal arrangeres utover sommeren og høsten. Senere blir det kurs for viderekomne. Under nybegynnerkurset skal deltakerne lære å seile med råseil og å ro i takt. De får også teoretisk innføring i de viktigste prinsippene for råseiling, sier Marit Synnøve Vea.

Draken Harald Hårfagre er det største vikingskipet som er bygget i moderne tid. Skipet blir ca 35m langt, ca 8m bredt og det får et ca 300kvm stort seil av silke. Det trengs 100 personer for å ro skipet, men det kan seiles av et mannskap på 12 -14.

Draken bygges på Vibrandsøy i Haugesund, og skal etter planen sjøsettes sommeren 2012. Etter flere måneder med testing vil skipet deretter legge ut på tokt våren 2013 Det går til Istanbul via de britiske øyer.

Her kan du lese mer om prosjektet