haugesund_lufthavn_2

Helganes er åpen

Haugesund lufthavn holder åpent til tross for askeskyen. Avinor vurderer situasjonen fortløpende.

Askeskyen er på vei innover Norge, og vil treffe vestlandet rundt klokken 08. Sola har allerede bestemt at de stenger luftrommet over flyplassen. Helganes holdes åpen for trafikk.

-Vi er ikke stengt, og kommer ikke til å stenge luftrommet. Alle flyvninger har gått som normalt sålangt, sier lufthavnsjef på Haugesund lufthavn Øystein Østensjø.

På Avinor sine nettsider opplyser de om at det er aske over de sørvestlige delene av Norge vil ramme fly- og helikoptertrafikken fra Sola og Karmøy fra og med klokken 0800 medium askekonsentrasjoner i disse områdene.

– Avinor tilbyr lufttrafikktjenester – og det er tillatt å fly, men foreløpig har ikke norske flyselskap de nødvendige godkjenningene til å fly i medium askekonsentrasjoner, står det i meldingen.

-Det blir opp til hvert enkelt flyselskap å skaffe seg de nødvendige dispensasjonene. Slik situasjonene er nå er det ingen grunn ti å stenge lufthavnen,  sier Østensjø.

Østensjø skal i møte med Avinor og luftfartsmyndighetene klokken 10.30 for å få en oppdatering av situasjonen. Lufthavnsjefen sier at det skal mye til før de stenger.

-Da må den beskjeden eventuelt komme fra avinor sentralt. De vurderer situasjonen kontinuerlig, sier Østensjø.