solstad2

Johannes Solstad takker for seg

Skipsreder Johannes Solstad, takker for seg i Skudeneshavnrederiet Solstad Offshore. Det kom frem i en børsmelding i dag der kvartalsresultatet ble presentert.

Johannes Solstad eller Hannes’en som han går for i Skudenes, er gründeren som med bakgrunn som sjøkaptein tidlig på sekstitallet gikk i land og stiftet Solstads Rederi. Hans første skip var det tidligere Haugesundskipet Anna Odland, som han døpte om til Soldrott.

Etter en del år innenfor tørrlastfart, ble Johannes Solstad en av pionerene innenfor den moderne oljeservice industrien, på folkemunne gjerne kalt supplyfarten!

Rederiet har siden vokst til å bli en av landets fremste virksomheter innen denne del av skipsfarts – og oljenæringen. Solstad har hele tiden satset på moderne fartøyer, og har i dag en flåte bestående av 50 skip, og blant dem noen av landets største og mest avanserte.

Det er således en gigant som i dag ble takket av etter 47 års sammenhengende tjeneste for selskapet han selv grunnla!

Bedriften, som i dag ledes av hans sønn, Lars Peder Solstad, la i ettermiddag frem sin kvartalsrapport. Rapporten forteller om en samlet omsetning for flåten på i alt NOK 682 millioner for årets første kvartal, og med et resultat etter skatt på 87 millioner kroner.

Bokført egenkapital rapporteres til NOK 5.027 milliarder, mens gjelden er i overkant av 10 milliarder. 

Flåten er godt dekket med kontrakter for inneværende år, med en dekning på 71 %, og med tilsvarende dekning for 2012 på 47 %, skriver styret, som er ledet av Haugesundsadvokaten Harald Eikesdal!