cosmopolitan

En drink også for gutta?

Jentedrinken cosmo er friskere og bedre enn du tror.

Vi er i det rosa hjørnet denne uken, og har bl.a. anbefalt en skikkelig fruktig og saftig rosévin. Nå vender vi blikket mot cocktails og en moderne klassiker, også den rosa på farve, nemlig cosmopolitan.

Men er ikke det en jentedrink? hører vi mange mannfolk si. Jo, forsåvidt, og det har nok, i tillegg til farven, sin bakgrunn i at drinken var populær blant jentene i Sex og Singelliv. Men det betyr ikke at ikke også gutta skal kunne kose seg med en cosmo, uten å bli beskyldt for å være metroseksuelle.

Problemet med jentedrinker

Det finnes mange såkalte “jentedrinker”, og problemet med de fleste av dem er at de er så veldig søte. Og de mangler ofte en balanserende friskhet, hvilket gjør disse drinkene lett kvalmende.

Så ikke med cosmo. Det er selvsagt sødme her også, men i tillegg masse frisk syre. Det finnes mange oppskrifter på cosmo, og det innbyrdes forholdet mellom ingrediensene varierer. Denne oppskriften har enkle forholdstall og smaker veldig godt:

2 deler sitronvodka (du kan også bruke vanlig vodka, men ha da i litt ekstra limesaft)

1 del appelsinlikør (f.eks. Cointreau eller Grand Marnier)

1 del friskpresset limesaft

2 deler tranebærsaft (cranberry juice)

Rist ingrediensene i en shaker med is og sil over i cocktailglass, altså samme typen glass du bruker til en dry martini. Du kan gjerne pynte drinken med en skive eller båt av lime.

Her er noen flere friske og syrlige drinker du kan prøve deg på:

Margarita

Lynchburg Lemonade