skjoldjpg

Skjold vant i Grinde

Skjold skåret tre mål og tok alle poengen mot Stord.

Det var gjestene fra Stord som åpnet kampen best. Anført av en god Tore Kannelønning skapte laget flere gode muligheter i 1. omgang. Omgangen ble preget av mye upresist spill, noe en dårlig gressmatte må ta mye av skylden for. Hjemmelaget var svake i duellspillet, og fikk mange brudd imot de første 45 minuttene. Ingen av lagene klarte å skåre, og det var 0-0 til pause.

2.omgang ble imidlertid helt annerledes. Skjold tok kommandoen fra start, og der laget i 1. omgang hadde virket uinteressert virket spillerne mer lysten på å få ballen. Det gav uttelling allerede etter 55 minutters spill. Roy Miljeteig sender avgårde en lumpe av et skudd. Stord-keeper Chriss Olav Severinsen bommer totalt, og ballen sniker seg inn.

Like etter får Skjold en enklere ferd mot seier. Svein Albert Riise feller Are Søderlund alene med keeper innenfor 16 meteren. Dommer Cosmin Dima  trekker frem det røde kortet. I tillegg gir han Are Søderlund og Skjold muligheten fra straffemerket. Ballen treffer stolpen, og Skjold klarer ikke å utnytte muligheten.

Det gjør de imidlertid fjorten minutter etter da de øker til 2-0. Et hjørnespark mot første stusser i mål. Christian Askeland blir etter noe diskusjon kreditert målet.

Oppgjøret mellom Skjold og Stord var aldri en stygg kamp. Likevel ble det delt ut to gule kort. For 20 minutter ut i 2. omgang er det Are Sødelund sin tur til å pådra seg et rødt kort. Spissen kommer alene med stord sin keeper og blir felt. Mens alle forventer i alle fall gult kort til Stordkeeperen og nok et straffespark velger dommeren heller å gi gult kort for filming til Are Søderlund. Det blir hans andre for dagen, og dermed rødt kort.

I det 71. minuttet reduserer Stord. Tidliger Skjoldspiller Ole Johannes Stople vender av to Skjoldspillere og setter ballen utagbart i mål .

Gleden over skåring skulle imidlertid ikke få vare lenge for Stord. Hjemmelaget svarer nesten umiddlebart. Øyvind Hompland får muligheten fra 11-meteren og fastsetter sluttresultatet til 3-1.