tor_arne_morten_berre_1

Fotballstreiken er et faktum

Fredag morgen ble det klart at det blir fotballstreik i Norge. Partene lyktes ikke å bli enige i natt.

Ifølge leder i spillerorganisasjonen NISO, Joachim Walltin, var det stor avstand mellom partene da det ble brudd i forhandlingene.

– Partene var uenige på de fleste punkter. Vi opplevde generelt liten vilje fra motparten til å finne en løsning. Det gjelder blant annet sentrale krav om større valgfrihet i bruk arbeidsutstyr, gjennomgåelse av kontrakter og styrking av spillernes oppsigelsesvern, sier Walltin til NRK.

Følgende ni klubber har spillere som tas ut i streik fra fredag: Brann, Fredrikstad (ikke NHO-medlem), Molde, Sogndal, Start, Tromsø, Viking, Vålerenga og Aalesund. Det betyr at helgens serierunde står i fare hvis ikke partene lykkes å bli enige før den tid.

Daglig leder for NHO idrett, Bjørn Tangnes, opplyser at partene står meget langt i fra hverandre.

– Vi står så langt fra hverandre som det er mulig å komme. Det virker som dette er veldig viktig for NISO. Men for arbeidsgiverne er disse kravene umulig å gå med på, sier Tangnes til TV2.

Den forrige spillerstreiken var i 2002. Da streiket spillerne i 40 timer, og en fotballrunde ble avlyst. Foreløpig er ikke noen spillere i FK Haugesund tatt ut i streik.

-Vi er foreløpig ikke direkte rammet av streiken, og kan trene som normalt. Vi støtter selvfølgelig opp om kravene fra spillerorganisasjonen, sier NISO-tillitsvalgt i FKH, Tor Arne Andreassen.