haugesund_stadion_2

Går inn for stadionforslag

Arbeiderpartiet sin bystyregruppe i Haugesund går inn å stifte aksjeselskapet HKFKH AS Dermed går det mot stadionløsning i bystyret.

På gårsdagens medlemsmøte ble det klart at Arbeiderpartiet i Haugesund støtter planen til rådmann Odd Henry Dahle om og opprettet aksjeselskapet HKFKH AS. Det er dette selskapet som til syvende og sist skal stå for en stadionutbygging i Haugesund.

-Vi har hele tiden vært klar på at vi må få en nøktern stadionløsning. Dette forslaget vil sikre en trinnvis og økonomisk god prosess, sier Aps ordførerkandidat i Haugesund, Arne-Christian Mohn.    

For å sikre at kommunen ikke blir sittende igjen som økonomisk svarteper foreslår partiet blant annet at det nye selskapet begrenser låneopptaket til 150 millioner kroner.

-Jeg har stor tro på at vi skal få til en stadionløsning som alle parter er fornøyde med, sier Mohn.

Partiet forelsår samtidig at oppstarten av utbyggingen forskyves til 2012. Da saken var oppe i formannskapet i Haugesund i april ble saken sendt direkte til avgjørelse i bystyret. Både Høyre, FrP og nå altså Arbeiderpartiet har uttalt at de kan gå for den skisserte løsningen. Gruppeleder Sven Olsen i FrP forteller at partiet enda ikke har hatt gruppemøte, men at han er sikker på at stadionsaken nå får en løsning.

-Utifra den informasjonen jeg sitter på vil vi få et godt vedtak i bystyret neste onsdag. Jeg er trygg på at vi får ny stadion, og jeg gleder meg til og endelig bli ferdig med en lang politisk prosess, sier Olsen.