jacobs_creek

Billige bobler til 17. mai

Om du er på jakt etter en god og rimelig musserende, er denne australieren et meget godt kjøp.

Drikken for de store anledninger er jo champagne, og av og til spanderer vi på oss disse dyre dråpene. Men hva om du skal ha en stor brunch på 17. mai med masse gjester? Og dere skal ikke bare ha bobler til aperitiff, men gjennom hele buffeten? Skal du handle inn champagne til 300 kroner flasken i slike mengder, vil kontoen virkelig få kjørt seg. Da er det godt at det finnes rimeligere alternativer.

Australia til unnsetning
Det er mye å velge i; alt fra spansk cava via tysk sekt til fransk crémant pluss mange flere. Vi gjør noe så utradisjonelt som å ta turen til Australia. Den kjempestore vinprodusenten Jacob’s Creek har ikke akkurat noe særlig godt rykte blant vinkjennere, og har da også fått tilnavnet Jacob’s Skvip. Men av og til treffer de også planken, som f.eks. med denne musserende vinen:

Jacob’s Creek Chardonnay Pinot Noir Brut, #3216901, kr 112, 85 poeng.
Gyllen strågul på farve. Sitron, epler og gjærbakst i duften. Middels til god fylde. Det er endel restsukker her, men det balanseres av meget frisk syre. Ganske lang ettersmak. Mye vin for pengene!

Om du har lyst å jazze opp denne vinen litt, skal du ha et par dråper crème de cassis (solbærlikør) i hvert glass før du heller i. Da får du et lite hint av solbærsødme i vinen, og så får du en lekker, blekt rosa farve på vinen.

Er du interessert i å spare enda litt mer penger, og samtidig sørge for at det ikke så lett bikker over for enkelte av gjestene (vi har alle noen sånne, ikke sant?), kan du blande vinen med appelsinjuice og få en Mimosa eller Buck’s Fizz.