sonner_av_norge

Åpningsfilmen klar

Det bli en norsk film somåpner årets filmfestival i Haugesund. "Sønner av Norge" får æren den 21.august.

Sønner av Norge er regissert av Jens Lien, og manus er ved Nikolaj Frobenius. Filmen er basert på Frobenius’ løgnaktige selvbiografi Teori og praksis og tar oss med til drabantbyen Rykkinn på slutten av 1970-tallet da pønkrocken kom til Norge.

– Jens Lien er et av våre fremste regitalenter, og det gleder oss stort å kunne åpne Den norske filmfestivalen med Sønner av Norge, sier festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik.

Jens Lien debuterte som spillefilmregissør i 2003 med Jonny Vang. I 2006 kom Den brysomme mannen, som ble belønnet med Prix Acid under Kritikeruken i Cannes. Filmen ble tildelt hele tre Amandapriser samme år og høstet internasjonale filmpriser på festivaler verden over. Sønner av Norge er Jens Liens tredje spillefilm.

– Hans forrige film, Den brysomme mannen, ga Jens Lien Amanda for beste regi, og vi har ventet utålmodig på at han skulle komme med en ny film, sier Løvvik

Se filmtraileren her