vikinggard

Legger ned vikingleirskole

Etter ti års drift er det slutt. Avaldsnes historiske leirskole blir lagt ned etter sommerferien.

Fra og med 1. august 2011 vil ikke 6. klassingene i karmøyskolen lenger kunne dra på leirskole til Bukkøy for å lære mer om vikinghistorien. Hovedutvalget oppvekst og kultur har vedtatt at tilbudet skal legges ned.

-Det er sterkt beklagelig. Leirskolen er en viktig del av hele Avaldsnesprosjektet, og jeg synes det er synd at elevene ikke lenger skal få dette tilbudet, sier Marit Synøve Vea, prosjektleder i Viking Kings AS.

Ved å legge ned tilbudet håper Karmøy kommune å spare rundt 1,2 millioner kroner. Ordførerkandidat for Høyre i Karmøy, Aase Simonsen innrømmer at det ikke er noe ideell løsning å kutte i det som hun mener er et velfungerende tilbud.

-Det er ikke kjekt i det hele tatt. Som politikere er vi nødt til å ta noen tøffe prioriteringer. Vi er nødt til å sørge for at de lovpålagte tjenestene i kommunen holder god kvalitet. Det å drive leirskole er ikke lovpålagt og dermed må vi kutte her, sier Simonsen.

Siden oppstarten i 2001 har alle 6. klassingene i Karmøy fått tilbud om et fire dagers opphold ved Avaldsnes historiske leirskole. Målet er at elevene skal lære om vikingtiden, samt erfare hvordan livet på en vikinggård kunne være. Medlem i FAU ved Kopervik skole, Evy Lyngstad, reagerer på kuttet. De har startet en underskriftskampanje for å få saken opp til ny behandling i kommunestyret.

-Det er barna som blir taperne her. Jeg tror ikke kommunen sparer så mye penger ved å kutte dette. Ungene derimot, mister et viktig og ikke minst historisk tilbud, sier Lyngstad.