bosse_rode_kors

Får fri for å samle inn penger

I morgen starter Røde Kors sin nasjonale innsamlingsaksjon. De ansatte i DNB Nor og Postbanken i Haugesund får en time fri for å delta.

Fredag går flere tusen frivillige fra Røde Kors ut på gatene for å samle inn penger til organisasjonens mange prosjekter. Med seg på lasset får de ansatte i DNB Nor og Postbanken. De får nemlig en time fri med lønn for å delta i innsamlingsaksjonen

-Røde Kors gjør en formidabel innsats i frivillighetsnorge. De har en rekke verdier som er forenlige med bankens verdier. Dette er en fin måte for oss å markere vår støtte på, sier banksjef i DNB Nor i Haugesund, Geir Birkeland.

Av kontorets 40 ansatte skal 10 personer ut å samle inn penger for Røde Kors. Aktivitetsleder i Haugesund Røde kors, Karina Askeland er glad for all hjelp de kan få.

-Det er kjempeflott at de støtter oss på denne måten, sier Askeland.

Morgensdagens innsamlingsaksjon er en del av en større vervekampanje som Røde Kors har i mai. Askeland håper aksjonen skal gi klingende mynt i kassen, og påpeker at mye av pengene vil bli brukt lokalt.

-50 prosent av pengene går til Norges Røde Kors sitt katastrofefond. Resten går til Haugesund Røde Kors , sier Askeland.