andre_rettedal

Drømmer om stjernene

I januar dro han til London for å lage film. 16.mai drar han til filmfestivalen i Cannes for å spise kirsebær med de store.

20-år gamle André Rettedal kan om kort tid få guttedrømmen oppfylt. Med en fersk spillefilm i lommen håper haugesunderen at filmbransjen tenner på hans første film, ”Four Hours”.

-Jeg skrev første utkast til filmen da jeg var 16 år. Det er en fantastisk følelse og endelig se den ferdige filmen, sier Rettedal.

Handlingen i filmen skjer i en bar i London. To ranere er på jakt etter pengene til mafiabossen Mr Oz. De må imidlertid vente fire timer før de får tilgang til koden som åpner safen. I løpet av disse timene skjer forskjellige ting som kan sette hele jobben i fare. Rettedal håper filmen blir distribuert når han tar turen til filmfestivalen i Cannes den 16.mai.

-Vi har ikke fått til en visning enda, men håper at den blir så godt mottatt at vi får til en avtale. Målet er å få vist den på kino, sier Rettedal.

Veien til den ferdige filmen var langt fra enkel for den unge regissøren. For over et år siden dro han til London med kun 10.000 kroner og mye pågangsmot i lommen. Det endte med totalhavari.

-Ingenting gikk som planlagt. Bare en skuespiller møtte opp, og jeg ble stående uten kamerafolk og lydfolk. Jeg reiste hjem uten film, men med noen gode kontakter, sier Rettedal.

Det er nettopp de gode kontakten som nå har ført til at filmen nå er spilt inn. Etter gjentatt kontakt med en av produsentene i det britiske produksjonsselskapet Jaffa Entertainment dro han på ny over til London i januar.

-Filmen hadde et budsjett på 100.000 pund, og jeg er stolt over hvordan filmen har blitt seende ut, sier Rettedal.

Nå skal han bruke sommeren på å prøve å promotere filmen.

-Først skal vi til Cannes, så prøver vi i Toronto. Vi har også forhåpninger om at den kan vises under Filmfestivalen i Haugesund, sier Rettedal.

I videovinduet over kan du se to videoklipp fra filmen