hunter

Solgte museumsgjenstand til rekordpris

Det haugesunds-baserte rederiet Salhus Shipping har solgt kjemikalietankeren "Hunter" for rekordsum. Skipet skal på museum.

Det er der Sør-koreanske verftet Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering som har kjøpt det aldrende kjemikalieskipet. Verftet, som er et av de tre største verftene i verden, skal bruke det 22 000 dtw som museum på verftsområdet.

-Det er litt spesielt. Det er første gang vi har solgt et skip som skal bli museum, sier Per Stalsberg i Salhus Shipping til tvh.no

Skipet ble bygget i 1983 og var i sin tid et av de første som ble bygget på det sør-koreanske verftet. Kjøpssummen  skal i følge skipsavisa Trade Winds være i underkant av 10 millioner  dollar.

-Jeg ønsker ikke å kommentere det tallet, sier Stalsberg.

Stalsberg forklarer at de er svært fornøyd med avtalen, som i følge Trade Winds er en av den største i rederiets historie.

I tillegg til salget av «Hunter» skal rederiet også ha solgt flere andre kjemikalieskip, deriblant det 12 600 dtw store Casper. Skipet ble solgt som skrap for rundt 5,2 millioner dollar, i overkant av 30 prosent mer enn hva rederiet betalte da de kjøpte skipet fra det bergen-baserte rederiet Jo Tankers.