VIKINGGÅRDEN: På menyen sto tur til Vikinggården, vandring på sandstrendene og andre lokale utflukter. Foto: THK-stiftelsen
VIKINGGÅRDEN: På menyen sto tur til Vikinggården, vandring på sandstrendene og andre lokale utflukter. Foto: THK-stiftelsen

Stor interesse for Haugalandet

-Jeg har aldri opplevd større pågang. Reiselivssjef Tore Gautesen er optimistisk på regionens vegne når turistsesongen nå starter.

Regionen hadde en vekst på 25 prosent i ferie- og fritidssegmentet i fjorårets sesong. Fra april til og med september økte antall overnattingsdøgn inne turistmarkedet fra 27000 til 35000. Gautesen tror disse tallene blir slått allerede i løpet av årets turistsesong.

-Jeg er optimistisk på regionens vegne. Vi er godt fornøyd med tallene fra i fjor, men jeg tror vi passerer 40000 gjestedøgn i løpet av denne sesongen, sier Gautesen.

Gautesen forklarer at de blant annet merker økt interesse via internett. Besøkstallene på nettsiden har doblet seg i forhold til i fjor, og folk bruker lenger tid på nettstedet. Gautesen mener dette er en god indikasjon på at regionen er interessant som reisemål. Han ønsker imidlertid ikke å avsløre tallene.

-Det jeg kan si er at vi ligger i toppskiktet av dem vi ønsker å sammenligne oss med.

I begynnelsen av april arrangerte Haugesund den Norges største reiselivsmesse, Norwegian Travel Workshop. Gautesen merker allerede at arrangementet ga regionen større oppmerksomhet.

-Vi får stadig flere forespørsler fra utenlandske reiseoperatører og flere ønsker å se regionen. Det er likevel først neste år vi vil merke effekten fullt ut, sier Gautesen.