OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gress- og lyngbrann på Karmøy

Reddet hytte fra å brenne ned.

Brannmannskaper fra tre stasjoner på Karmøy rykket ut til gress- og lyngbrann på Karmøy like over klokken 1730 i ettermiddag.

Brannvesenet fikk melding om at det hadde brutt ut brann i karmøyheiene ved Burmaveien. Rundt 30 brannmenn fra stasjonene Skudenes, Åkra og Kopervik rykket klokken 1732 ut til brannen.  

Det ligger flere hytter i området, og da brannvesenet kom frem var flammene nær ved å sluke den ene hytta. 

– Vi fikk pøst på med masse vann og slukket før det tok fyr i hytta. Eneste skaden er at strømledningen til hytta har falt ned, opplyser overbefal ved Karmøy brannvesen, Audun Matre.  

Brannvesenet fikk raskt resten av brannen under kontroll, og drev like før klokken 18 etterslukking i området. Det er ikke opplyst om noen skader i forbindelse med brannen. Rundt 8-10 mål lyng og mark skal ha brent.

Karmøy kommune var en av flere kommuner som innførte totalt brenneforbud i kommunen i går. Årsaken er det tørre været og de mange gress- og lyngbrannen i distriktet den siste tiden. Det er enda uklart hva som forårsaket dagens brann, men politiet er på jakt etter to gutter i 16-17 års alderen som oppholdt seg i området like før brannen startet

– Det er varslet fortsatt fint vær fremover og skogbrannfaren er stor, sier Matre.