haugesund_stadion_1

-God dialog om stadion

Stadionforslaget til rådmann Odd Henry Dahle blir godt mottatt i FKH. Styreleder Leiv Helge Kaldheim er optimistisk i forhold til et nytt stadionanlegg.

Rådmannen foreslår at Haugesund kommune og FKH AS etablerer et felles aksjeselskap som skal få ansvaret for å bygge ny stadion i Haugesund. Etter planene skal anlegget stå ferdig i 2014. Styreleder Leiv Helge Kaldheim er fornøyd med rådmannens forslag.

-Vi synes fremdriftsplanen ser bra ut. Dialogen med Haugesund kommune er god, og jeg er optimistisk på at vi skal klare å få et nytt moderne fotballanlegg i byen, sier Kaldheim.

FK Haugesund har i dag flere dispensasjoner fra Norges Fotballforbunds anleggskrav i Tippeligaen. For klubben haster det derfor å få i stand et nytt godkjent fotballstadion. Anlegget har en kostnadsramme på 150 millioner kroner. Kaldheim innrømmer at begge parter strekker seg langt økonomisk for å få tilstadionanlegget.

-Vi beveger oss i ytterkanten av hva klubben kan klare økonomisk. Jeg har stor tro på at vi skal få til dette, sier Kaldheim.

Styrelederen påpeker at mye arbeid fremdeles gjenstår før et nye Haugesund stadion står klar. Formannskapet i Haugesund skal behandle forslaget neste uke. Deretter skal saken behandles av bystyret. Kaldheim har imidlertid tro på at politikerne kommer til å godkjenne planene.