GÅR SOM PLANLAGT: Flere reiseselskap melder at charterturene går som planlagt og at endring og avbestilling av reiser igjen vil være regulert av alminnelige avbestillingsregler.
GÅR SOM PLANLAGT: Flere reiseselskap melder at charterturene går som planlagt og at endring og avbestilling av reiser igjen vil være regulert av alminnelige avbestillingsregler.

Flere bruker Helganes

Trafikken ved Haugesund Lufthavn Karmøy har vist oppgang i årets første måneder. Fra årets begynnelse til og med mars brukte over 134000 passasjerer flyplassen.

Trafikktall fra Avinor viser en positiv tendens for flyplassen. Innenlandstrafikken har hittil steget med 6% i årets tre første måneder. Det betyr at i overkant av 106000 passasjerer brukt flyplassen.

Etter en relativ treg start på året, med en oppgang på rund tre prosent i januar og februar, ble mars en god måned for Helganes. Over 40000 passasjerer fløy til eller fra flyplassen denne måneden, noe som tilsvarer en økning på nærmere 11 prosent.

For utenlandstrafikken er tallene mindre gledelige. Totalt har nær 27500 passasjerer landet eller flydd utenlands fra flyplassen, en nedgang på 7 prosent. Tendensen er imidlertid positiv. Mens utenlandstrafikken gikk ned med 15,6 prosent og 5 prosent i henholdsvis januar og februar, gikk den kun ned med 2 prosent i mars.

Trafikkstatistikken fra Avinor viser at den travleste måneden sålangt på Helganes er mars. Da brukte 51 649 personer flyplassen i forbindelse med en reise.

-Vi er godt fornøyd med trafikkutviklingen. De første tre månedene pleier å være relativt rolige. Sommeren begynner å nærme og da går reiseaktiviteten betraktelig opp, også utenlands, sier lufthavnsjef Øystein Østensjø, som tror flyplassen kan nå 600 000 passasjerer i løpet av året.