official_engagement_portraits__prince_william_kate_middleton2

Reiser til kongelig bryllup

Fredag er det klart for kongelig bryllupsfest i England. På plass for å få med seg den historiske begivenheten er en jentegjeng på seks fra Haugesund.

-Jeg gleder meg enormt til å kjenne på den spesielle stemningen som kommer til å være i London på fredag, sier Jane Dunkley Iversen.

Torsdag setter hun og fem venninner seg på flyet til London. Der skal de oppleve det som er et av de mest omtalte bryllupene i historien. Alle de store tv-selskapene vil være tilstede for å overføre begivenheten direkte til verdens befolkning.

-Det kommer til å bli spesielt. Det skjer noe med det britiske folk når slike ting skjer, og det kommer til å være mye følelser i sving, sier Dunkley Iversen.

Med britisk far og britiske besteforeldre har hun sterke bånd til Storbritannia. Dunkley Iversen innrømmer at dagen kommer til å bli følelsesladet.

-Jeg vil nok føle meg mer britisk enn på lenge. Verken faren min eller besteforeldrene mine er i live lenger, så det kommer til å bli en sterk opplevelse å feire denne dagen sammen med flere millioner briter i London, sier hun.

Selv om flesteparten av menneskene nok hadde sett mer av selve bryllupet hvis de hadde fulgt det via tv-skjermene velger folk å ta til gatene. Dunkley Iversen har lite tro på at hun får sett så mye til selve brudeparet. Likevel skal jentegjengen tidlig opp på fredag for å sikre seg gode plasser.

-Det viktigste er ikke å se brudeparet. Likevel ønsker vi jo en best mulig plass. Stemningen kommer uansett til å være stor, og det kommer til å bli et minne for livet, sier hun.