herstad_piano

Pianomaraton i Haugesund

Lørdag er det klart for Round Midnight i Festiviteten. Rikskonsertene har invitert 21 pianister til å holde midnattskonsert, samme kveld, i kirker og på konsertscener, i hele Norge.

Med prosjektet Round Midnight ønsker Rikskonsertene å sette søkelyset på alle de flotte jazzpianistene vi har i Norge.

– Pianistene har fått frie tøyler til å velge repertoaret selv – fra egne låter, standardfavoritter eller kanskje også øvelsene de improviserer rundt på kammerset. Felles for alle konsertene er at de skal avsluttes med en tolkning av Thelonius Monks legendariske ”Round Midnight”, sier programleder i Festiviteten, Tina Røvær.

I Haugesund er det Svein Olav Herstad som vil holde Round Midnight-konserten. Herstad har i mange år, siden han gikk ut fra Trøndelag Musikk-Konservatoriet i 1993, vært en viktig brikke på den Norske jazzscene.

Han har skrevet musikk for en rekke artister, deriblant Christina Bjordal. I tillegg har han skrevet flere musikalske bidrag til teaterstykker, og han har samarbeidet med en rekke artister over hele verden.