lillestrom_pause

FKH ydmyket

FK Haugesund ble ydmyket av Lillestrøm. Kanarifuglene vant med kallassifrene 5-0.

Lillestrøm gikk offensivt tilverks de første minuttene. Anført av Anthony Ujah, Bjørn Bergmann Sigurdarson og Nosa presset de FKH langt tilbake på banen. Etter tre minutter kommer Sigurdarson seg fri på kanten. En god Per Morten Kristiansen får avverget.

.

Etter en sjansefattig sart på kampen lykkes imidlertid hjemmelaget. Karim Essediri slår et presist frispark inn i 16 meterboksen til FKH. Inne i feltet stiger Bjørn Bergmann Sigurdarson tilværs og header inn 1-0 til hjemmelaget.

Etter 31 minutter kunne Lillestrøm doblet ledelsen. Nosa Igiebor skyter fra 19 meter. Skuddet er knallhardt, men går rett på Per Morten Kristiansen, som får avverget.

Hjemmelaget forsatte å presse FK Haugesund bakover, men klarte ikke å utnytte overtaket. Dermed gikk lagene til pause med sifrene 1-0 til hjemmelaget. FKH-trener Jostein Grindhaug var ikke fornøyd etter halvspilt kamp, og ønsket laget høyere i banen etter pausen.

– Vi må prøve å sette mer fart i ballen, og stramme opp det defensive arbeidet. De kommer til for enkelt, sier Grindhaug til TV2 Zebra i pausen.

Jostein Grindhaug sin beskjed så ikke ut til å ha sunket nevneverdig inn i pausen. For Lillestrøm startet best også i 2.omgang, og presset FKH bakover på banen. Bortelaget på sin side klarte ikke å skape en kvalifisert målsjanse mot et kontant LSK -forsvaret.

Etter 55 minutters spill dobler LSK fortjent ledelsne. FKH-forsvaret er passive i presset. Det gjør at Karim Essediri uhindret får sikte inn godfotet. Innlegget treffer Tippeligaens toppskårer, Anthony Ujah, som header ballen enkelt i mål bak Per Morten Kristiansen.

Skåringen satte virkelig fart på hjemmelaget. Kun fem minutter senere er FKH-forsvaret helt fraværende. Erling Knudtzon får slå inn fra kanten. Det presise innlegget treffer Anthony Ujah på hode. Han header inn sitt syvende mål for sesongen.

For FK Haugesund sin del var det lite som stemte, og de ble tiltider overspilt av et godt og aggresivt hjemmelag. 

De tilreisende fra Haugesund måtte faktisk vente til det var spilt i 69 minutter før de fikk se den første FKH-muligheten. Anthony Ujah er nær ved å sette ballen i mål bak Per Morten Kristiansen. Returen plukkes opp av Jacob Sørensen som stormet fremover i angrep. Han får lagt til Thomas Sørum som får avsluttet. Magnusson i LSK-buret er imidlertid med på notene.

FK Haugesund hevet seg de siste 20 minuttene. Tor Arne Andreasssen fikk en mulighet etter 73 minutters spill. Andreassen sitt skudd fra 5 meter avverges av Sefan Logi Magnusson.

Mange stilte spørsmålstegn ved forsvarsrekken til FK Haugesund før sesongen, og ønsket å hente inn en ekstra midtstopper.12 minutter før slutt viser forsvaret hvorfor folk tvilte. En svak pasning fører til at Nosa Igiebor blir spilt alene gjennom. Han vender vekk Per Morten Kristiansen og legger på til 4-0 til hjemmelaget. 

FKH ble rundtspilt, utspilt og sendt hjem med den totale ydmykelse. Ett effektivt Lillestrøm lekte med et puslete bortelag. 4 minutter før slutt ligger nok et mål bak en Per Morten Kristiansen. Nosa Igiebor skyter fra 16 meter. Ballen stusser borti en FKH-forsvarer og går i mål bak Kristiansen som står på feil fot. Dermed er ydmykelsen totalt for Grindhaugs menn.

Lillestrøm vinner 5-0, noe som ikke er et mål for mye mot et for dagen fraværende FK Haugesund.