lillestrom

Fakta før kampen Lillestrøm – FKH

Klokken 1600 i ettermiddag sparkes den 5. runden i Tippeligaen i gang med oppgjøret Lillestrøm-Haugesund på Åråsen. Før kampen kan det være greit å få noen harde fakta.

Lillestrøm imponerte alle i den 1. serierunden da de knuste Stabæk hele 7-0 på Telenor arena. Siden da har det gått tråere. Tap 4-1 mot Brann og to uavgortkamper mot Rosenborg og Vålerenga er statusen før dagens kamp mot FKH. Det gjør at hjemmelaget står med 5 poeng og en 9.plass før dagens oppgjør.

For bortelaget sin del har serieåpningen vært en blanding av tidvis glitrende angrepsspill og slurvete forsvarsspill. FK Haugesund tapte 2-0 borte mot Tromsø i første runde. Deretter ble Sarpsborg 08 slått 4-2 hjemme på Haugesund stadion. I 3. og 4. runde ble det tap for Aalesund borte og uavgjort mot Brann hjemme. Det gjør at dagens gjester står med 4 poeng og ligger på 11.plass før dagens kamp.

Dagens kamp god og dårlig seriestart for begge lagene. Med seier vil Lillestrøm stå med 8 poneg ettet 5 runder. Det vil være ok for kanariene. For måkene vil en seier i dag gjøre at de har 7 poeng.

En av duellene i dagens match står mellom spissene. For å lykkes må begge lagene få angrepsspillet til å fungere. ender. Lillestrøms Antony Ujah har skåret 5 mål så langt og topper skåringstabellen med et snitt på 1,25 per kamp. FK Haugesunds toppskårer er for tiden Thomas Sørum. Han har skåret 3 mål til nå, noe som gir et snitt på 0,75 mål per kamp.

FK Haugesund vant bare tre kamper på bortebane i fjor, og ha enda tilgode å vinne borte i årets liga. Lillestrøm på sin side har ikke vunnet hjemme enda. De har inidlertid bare spilt en kamp og det var mot Brann. Da tapte de 4-1.

Lillestrøm var i fjor et av lagene FK Haugesund ikke klarte å slå. Tilsvarende oppgjør i 2010 endte 1-1. Hjemme på Haugesund stadion klarte bare FKH 3-3. Lagene har møttes på Åråsen fire ganger tidligere i seriesammenheng. To ganger har det endt med seier til hjemmelaget, en gang med tap.  

Ut i fra tippeselskapenes odds å bedømme skal Lillestrøm vinne kampen mot FK Haugesund relativt greit. Centerbet gir kun 1,65 i odds for hjemmeseier. For borteseier gir selskapet hele 5,25 ganger pengene tilbake. Heller ikke Norsk Tipping har særlig tro på borteseier. De gir samme odds som Centerbet på hjemmeseier, altså 1,65. For borteseier gir de 4,10 ganger pengene tilbake. For uavgjort gir Centerbet og Norsk Tipping henholdsvis 3,75 og 3,35 i odds.

Begge lagene har spillere som er ute foran dagens oppgjør. Her er en oversikt:

Usikker: Björn Bergmann Sigurdarson (sykdom)

Ute: Jarle Steinsland (lyskestrekk) Are Tronseth (ankelbrudd), Juska Savolainen (lyske/mage) og Joakim Våge Nilsen (lyske)