f__meg_p___for_faen_179635s

Begeistrer USA

Amerikanske filmanmeldere lar seg begeistre over den norske filmen "Få meg på, for faen". Hovedhandlingen i ungdomsfilmen er lagt til Sauda.

Filmen, basert på Olaug Nilssens roman, hadde New York-premiere i natt norsk tid, under Robert De Niros filmfestival TriBeCa. Filmen er en oppvekstfortelling og handler om den seksuelle oppvåkningen til ungjenta Alma, som bor i en bitteliten vestlandsbygd, skriver VG.
 
For første gang noensinne er en norsk film tatt ut til hovedkonkurransen på den prestisjefylte filmfestivalen. Bare tolv av flere tusen innsendte bidrag kom gjennom det trange nåløyet.

Bransjebladet Variety hyller filmen for å portrettere ungdomskåtskap sett fra et kvinnelig synspunkt.

– (…) filmen kan komme til å slå an blant ungdommer, spesielt jenter, som vil kunne oppfatte hovedpersonen Alma som en sympatisk, hormonell heltinne (…) Filmen er både ærlig og vakker, og behandler sine unge karakterer på en respektfull måte som vi sjelden ser i amerikanske ungdomsfilmer, skriver anmelderen John Anderson.

Også storavisen New York Post er full av lovord om filmen i sin anmeldelse. De mener filmen bruker humor for å belyse et vanskelig tema:
«Til tross for filmens eksplisitte tema, unngår regissør Systad Jacobsen utnytting, men bruker i stedet gravalvor for komisk effekt og søt humor for å ta brodden av den seksuelle pågåenheten» skriver avisens anmelder.

Filmen ble spilt inn i fjor sommer, og det ventes at den vil ha norsk premiere 19. august.