Arkivfoto: Flere mistet førerkortet lørdag kveld.
Arkivfoto: Flere mistet førerkortet lørdag kveld.

Politiloggen

Politiet i distriktet har også denne natten hatt små og store oppdrag. Her er politiloggen.

0055 ORDENSFORSTYRRELSE, UTESTED, 5590 ETNE.

Mann i midten av 20-årene blir anmeldt for ordensforstyrrelse etter å ha angrepet en vakt ved utested i Etne. Mannen var bedt om å ta seg en luftetur p.g.a. beruselse. Da han forsøkte å ta seg inn på utestedet igjen, tok han strupetak på vakten som ville stoppe ham. Mannen som bor i bygda, ble kjørt hjem av lokal lensmannspatrulje.

0200 TRAFIKK – HAUGESUND SENTRUM.

Takket være fin oppførsel fra publikum på byen fikk politiet denne natten anledning til å håndheve trafikkovertredelser. Følgende resultat: Kl 0120- kjøring på Indre Kai i strid med skilting, kr 4200 som forenklet forelegg. KL0146-kjøring mot envegskjøring i Sørhauggata, vedtatt forenklet forelegg kr 4200 og kl 0155 enda en kjøring mot envegskjøring i Sørhauggata, vedtatt forenklet forelegg kr 4200. 

0203 ORDENSFORSTYRRELSE, HOLMEGATA, 5523 HAUGESUND.

Melding om at to personer har veltet 5-6 søppeldunker, var høylytte og virket beruset – melder frykter de vil fortsette herjingen. Patrulje like i nærheten, og traff 2 personer kl 0206 som stemte med beskrivelse. Det var to menn i slutten av 20-årene som stemte med beskrivelsen – de nektet kjennskap til forholdet. Begge mennene er kjent av politiet for tidligere straffbare forhold, og den ene av dem erkjente bruk av narkotika for noen dager siden. Begge anmeldte for ordensforstyrrelse og innsatt i drukkenskapsarrest.

0215 OVERSTADIG BERUSET KVINNE, 5417 STORD.

Melding om at overstadig beruset kvinne kryper i Leirvik sentrum. Politipatrulje hadde vært i kontakt med  kvinnen 5 minutt forut, og en mann – samboer + kusine, hadde da lovet å passe på henne og bringe henne med seg hjem. Det viste seg at de hadde gått fra henne, fordi de var lei. Politipatruljen meldte kl 0255 at de ønsket ambulanse til kvinnen, da hun falt bort av og til – overtatt av helsevesenet.

0230 PROMILLEKONTROLL – 5427 URANGSVÅG, BØMLO.

Patrulje melder at de har hatt kontroll fra kl 0030 – 0230 og kontrollerte 48 bilførere for promille m.v. Resultat: En bil fikk kjøreforbud pga større mangler av lys og karosseri…- bilen innkalles biltilsynet. Det ble gitt tre forenklede forelegg for feil bruk av lys, og et gebyr for ikke medbrakt førerkort.

0430 VEGHJELP – SANDEID.

Da patrulje ikke var opptatt med andre gjøremål, bistod de bilist med kjøp av bensin. Bilisten var tom for bensin ved automat i Sandeid – bankkortet var ikke venn med automaten, og da vedkommende hadde kontanter fikk hun skyss tur/retur  Knapphus hvor det er døgnåpent.