mimosa

Leskende til påskebrunchen

Blandingsforholdet avgjør om det blir en Mimosa eller Buck's Fizz.

Appelsin er, ved siden av lam og egg, den tredje pillaren i påskens matmessige treenighet.

Slik lager du klassisk lammestek.

Sjekk disse spicy eggene.

Men appelsiner er ikke bare til for å spises – de kan også drikkes. Om du skal ha juice, er det selvsagt aller best om du presser appelsiner selv. Orker du ikke det, bør du kjøpe skikkelig kvalitetsjuice, for eksempel fra Brämhults.

Når de røde dagene i kalenderen setter inn med full tyngde, er det tid for lange frokoster, kall dem gjerne brunch. Og da kan vi kanskje unne oss litt alkohol på formiddagen også. En skikkelig brunchklassiker er champagne blandet med appelsinjuice. Blander du like mengder, får du en Mimosa. Bruker du dobbelt så mye appelsinjuice, heter drinken Buck’s Fizz.

Synes du det blir drøyt å bruke dyr og ekte champagne til å blande med juice, kan du gå for noe rimeligere, for eksempel en spansk cava.

Amerikanske pannekaker med lønnesirup er deilig til påskebrunch.