pannekaker

Deilige pannekaker

Amerikanske pannekaker med lønnesirup er glimrende til en lang og god påskefrokost.

De amerikanske pannekakene er litt anderledes enn de vi er vant med her hjemme. De er mindre og tykkere, og minner faktisk mer om lapper, men er litt mer porøse i konsistensen. Gode er de ihvertfall.

Oppskrift som rekker til 4 personer:

5 dl hvetemel

2 ss sukker

1 ss bakepulver

1 ts salt

50 g smør

4 egg

3 dl surmelk (kefir eller kultur) – du kan også bruke vanlig helmelk

Smelt smøret. Rør alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Rør det smeltede smøret sammen med eggene og surmelken. Rør så det tørre og fuktige sammen. La røren stå og svelle i 15 minutter før du starter stekingen.

Bruk en non-stick (teflon) stekepanne på moderat varme, og smelt i litt smør så det såvidt dekker. Stek så pannekaker med en diameter på omkring 15 cm. Når det begynner å boble i overflaten på pannekakene, er det på tide å snu dem. De skal være pent gyllenbrune. Etterhvert som du steker pannekakene ferdig, legg dem oppå hverandre på et lunt sted slik at de holder varmen.

Server pannekakene med en klatt smør som smelter og rikelig med lønnesirup. Det er også godt med spørstekt bacon til. Det salte brekker fint mot den søte sirupen. Du kan også pynte med noen bær.

Lyst på fisk i påsken? Da må du prøve denne oppskriften:

Laks med asparges og smørsaus