Eggs stuffed with boiled egg yolk, mixed with mayonnaise, sour cream, curry, salt and pepper. Garnished with cress and paprika powder.
Shallow DOF, selective focus
This image is exclusive to iStockphoto

Påskeegg med spicy vri

Disse eggene er glimrende som fingermat eller tapas.

Påske er tid for egg, men det kan være kjekt med litt variasjon. Det vi skal ta for oss her, er såkalte ”deviled eggs”, men navnet har egentlig ikke noe med djevelen å gjøre, for han har vi vel helst ikke lyst å påkalle nå til påske…

Nei, ”deviled” brukes i amerikansk kjøkken til å beskrive mat som er syrlig eller spicy, og det er sistnevnte egenskap som er den viktige i våre egg. Disse eggene er veldig enkle å stelle i stand, og de er veldig gode. Det finnes en hel drøss av varianter, men vi har valgt å presentere en av de enkleste, og den er kanskje også den beste.

Så sterkt som du tåler

Hardkok så mange egg du trenger, avkjøl dem, skrell dem og del dem i to på langs. Skrap så ut plommene og ha dem i en skål. Bland sammen majones og dijonsennep i forhold 5:1 og rør inn nok av denne majonessennepen i de hardkokte plommene til at du får en tykk krem. Smak denne kremen til med så mye tabasco eller cayennepepper som du tror du og dine gjester tåler. Ha så denne kremen tilbake i hullene i eggene. Du kan gjøre dette med skje, eller du kan bruke en sprøyte for å få det til å se litt fancy ut. Du kan pynte eggene med et veldig forsiktig dryss av rødt paprikapulver, eller du kan også legge et persilleblad på hvert egg.

Disse eggene er glimrende som kanapé/fingermat, og de glir også rett inn i en tapasanretning. De passer også godt som tilbehør til kaldt kjøttpålegg som skinke, salami m.m.

Hva kom først? Høna eller egget? Her er i hvert fall en veldig god oppskrift på spansk kylling med chorizo og bønner.