FEIRER: Her er det Mats Esperø (nærmest) som har sørget for 2-1 ledelse.
FEIRER: Her er det Mats Esperø (nærmest) som har sørget for 2-1 ledelse.

Uavgjort mellom FK Haugesund og Brann

Seks mål og store sjanser. Det har vært et fyrverkeri av en fotballkamp de første 45 minuttene på Haugesund stadion

FK Haugesund fikk en verst mulig åpning på kampen mot Brann. Allerede etter 10 sekunder lå hjemmelaget under.

Det ble et fyrverkeri av en åpning i kampen mellom vestlandsrivalene FK  Haugesund og Brann. 

Et stygt tilbakespill av Umaru Bangura etter 10 sekunder gir Eirik Mjelde sjansen. Han sender Brann i føringen før folk har satt seg på stadion.

Sjokkåpningen tok ikke luven av hjemmelaget. 8 minutter ut i kampen står det 1-1. Jacob Sørensen spiller Thomas Sørum igjenom. Han legger ballen bk Håkon Opdal og i mål.

Kun ett minutt etter har FKH snudd kampen. Eirik Mæland trer Thomas Sørum. Han lobber ballen over Håkon Opdal som er på halvdistanse.

FK Haugesund tok mer og mer over og produserte flere gode muligeter foran brannmålet. 26 minutter ut i kampen står det 3-1. Denne gangen er det Eirik Mæland som skårer. Nydelig kontring av FKH. Jacob Sørensen løper fra alt og alle og spiller inn i feltet. Dermed står det 3-1.

Etter 35 minutter står det 3-2. Brann får straffespark etter at Eirik Mjelde detter i feltet etter et hjørnespark. Kim Ojo setter den sikkert i mål. 

Kun fire minutter senere står det 3-3. Diego Gustiavinio snur seg inne i feltet og lagene er like langt.

Etter en forrykende 1.omgang med seks skåringer og flust med sjanser ble starten på andre omgang et aldri så lite anti-klimaks.

For selv om det var masse nerve i kampen sank kvaliteten betraktlig. Hjemmelaget hadde overtaket, men klarte ikke å skape de helt stor sjansene foran Håkon Opdal. 

Brann ble spilt lavere på banen, og hadde periodevis nok med å forsvare seg. Etter 80 minutters spill er hjemmelaget kun centimetrer fra å ta ledelsen 4-3. Daniel Bamber legger fint inn fra venstrekanten. Inne i feltet står FKH spillerne i kø, men klarer ikke å pirke ballen over mållinjen.

Kampen ender 3-3, et resultat Brann har mest grunn til å være fornøyd med etter at hjemmelaget var klart best i 2.omgang.