fkh-brann

Tror på FKH seier

Klokken 19 i kveld sitter 5000 mennesker klar på Haugesund stadion for å se vestlandsrivalene FK Haugesund og Brann kjempe om tippeligapoeng. TV2s egen Davy Wathne mener kampen er åpen, men at hjemmelaget stikker av med seieren til slutt.

Status før kampen er som følger. Brann har slått Rosenborg og Lillestrøm, mens FKH på sine tre kamper bare har vunnet mot Sarpsborg 08. Men tiltross for at Brann har hatt en bedre serieåpning enn FK Haugesund tror TV2 profilen på hjemmeseier.

-Får man 1,75 eller 1,80 i odds på hjemmeseier er det bare til å satse hus, bil, kone og unger. Det er mer enn 60 prosents sjanse for at FK Haugesund vinner, sier Wathne.

FK Haugesund er av mange spådd en tøff andresesong Norges øverste divisjon. Wathne tror ikke klubben vil ha problemer med å holde seg, og tror laget vil være med å kjempe om bronsemedalje i årets liga.

-FK Haugesund har et sterkt kollektiv, de har to gode spisser og de har styrket stallen. Det er ingenting som tilsier at de er blitt dårligere enn i fjor. Klarer de å opprettholde den samme entusiasmen som i fjor kommer laget til å gjøre det godt, sier tv-profilen.

I tilvarende oppgjør i fjor tok brann ledelsen etter 24 minutter med skåring av Eirik Mjelde. Fire minutter på overtid i 1.omgang utlignet Eirik Mæland for hjemmelaget. Kampen endte 1-1. Wathne mener kampen er utrolig viktig for begge lagene.

-For FK Haugesund sin del handler det om å få bekreftelse på at fjorårets resultater hjemme ikke var et blaff, for Brann handler om å ikke miste troen etter gode resultater mot Rosenborg og Lillestrøm, sier programlederen og brannsupporteren.

Wathne tror FK Haugesund har resepten klar mot Brann.

-De kommer til å gå ut i hundre. Får FK Haugesundet tidlig mål kan det bli vanskelig for Brann, tror Wathne som tror hjemmelaget vinner 3-1 til slutt.