cune_reserva_2005_-_rotert

Flott rioja til lammet

Denne rødvinen sitter som et skudd til påskens lammelår.

Når vi skal velge vin til lam, bør vi ha en smaksrik rødvin med god fylde og endel syre og garvestoffer for å rense opp i fettet. Cabernet-dominerte bordeaux-viner regnes som klassisk. Det kan vi også si om sangiovese-dominerte toskanere (chianti, brunello og vino nobile) eller nebbiolo-baserte piemontesere (barolo og barbaresco). Vi kan gjerne også ta med viner fra både det nordlige og sørlige rhône. Og så har vi selvsagt rioja, som mange regner som vin nummer 1 til lam.

Det er da også en rioja vi anbefaler til årets påskelam. Det er ikke akkurat en billig vin, men den byr på meget høy kvalitet i forhold til prisen.

Cune Rioja Reserva 2005, #5705801, kr 163,50, 88 poeng.

Dyp og tett rødfarve, som brekker så vidt mot fiolett. Kompleks duft av både røde og mørke bær med innslag av vanilje. Også hint av treverk, tobakk og kanel. God fylde med rik og moden frukt, som balanseres av passe syre. Lang ettersmak med tydelige, men meget fine tanniner.

Denne vinen er veldig god å drikke nå, men kan også lagres en fem års tid. Vi har allerede vært inne på at den passer meget godt til lam, men du kan også drikke den vilt eller kraftige kjøttgryter. Eller til ren kos – uten mat.

Her er en flott oppskrift på lammelår.