mc_0

Hyrer stjerneadvokat mot coloursnekt

Mc-miljøet går i strupen på kommunenorge. Nå har de engasjert stjerneadvokat John Christian Elden for å få lov til å bære mc-vester på utesteder.

Sammen med andre kommuner i landet har Haugesund kommune oppfordret alle utestedene i byen om å nekte personer som bærer mc-vest, såkalte ”colours”, inngang. Nå har mc-miljøet hyret inn en av Norges mest kjente advokater, John Christian Elden, for å bekjempe forbudet.

-Vi mener at kommunen og politiet oppfordrer til ulovligheter når de oppfordrer utestedene til å nekte personer med ”colours” inngang. Derfor ønsker vi å bestride dette spørsmålet, sier talsmann for mc-grupperingen ”Payback Norge”, Atle Jørgensen.

Han påpeker at de sitter på konkrete bevis på at kommunestyret i Stavanger ønsker å bruke fornyelse av skjenkebevilgning som pressmiddel for innføring av vestnekt.
 
Målet er å stoppe det som mc-miljøet kaller en systematisk diskriminering, eller mc-rasisme. Jørgensen mener politi og kommune driver heksejakt på uskyldige personer. Flere personer innen det lokale mc-miljøet tvh.no har snakket med, opplever at folk er mer skeptiske nå enn tidligere.

-Før vinket folk til oss. De tok kontakt, og trengte de hjelp fikk de dette. Nå bøyer de nakken og ser en annen vei, sier en kilde til TV Haugaland.  

Payback Norge er en offisiell interesseorganisasjon for bikermiljøet i Norge. Talsmannen mener vedtakene som er gjort i Haugesund og andre steder i landet ikke er lovlige. Jørgensen viser til en sak i Mandal i forbindelse med Skalldyrfestivalen i 2004. Den gang måtte politiet trekke oppfordringen til byens utesteder om å nekte mc-vester.

-Den gang var ikke dette fundamentert i lovverket på en skikkelig måte. Disse reglene har endret seg, og det finnes eksempler på at dette er gjort tidligere, sier politistasjonssjef ved Mandal politistasjon, Bjart Gabrielsen.

Talsmannen for Payback Norge avviser dette.

-Meg bekjent er ikke FN’s menneskerettighetserklæring eller Norges Grunnlov på noe som helst måte forandret i dette henseende siden 2004. I tilsvarende rettssaker i Sverige helt nylig har myndighetene tapt alle som en, sier Jørgensen.

I mars var politiet sammen med politikere fra flere kommuner i Norge, deriblant Haugesund, på studietur til København for å lære hvordan kommunene kan bekjempe 1prosentsmiljøet. Jørgensen er sjokkert over turen.

-Det er sjokkerende at Kripos arrangerer en organisert tur for politikere til København for å lære å ikke gå i dialog med et miljø. Det burde vært omvendt. Danskene har mye å lære av Norge. Her i Norge er det ingen mc-krig, men en god dialog. En slik tur kan øke konfliktsnivået, sier Jørgensen

Det har ikke lykkes tvh.no å få kontakt med advokat John Christian Elden.