Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

To blant topp 60

Både Amandasenteret og Oasen storsenter havner på topp 60 listen over kjøpesentrer i Norge med høyest omsetning.

Fremdeles er det Amandasenteret på Raglamyr som er størst blant kjøpesentrene her lokalt. I 1. kvartal i år omsatte senteret for 284 millioner kroner. Det holder til en 17. plass på listen. Til tross for den gode plasseringen opplever senteret en reduksjon på 2,7 prosent på omsetningen. Fjorårets kvartalsrapport viser nemlig at senteret omsatte for 292 millioner kroner i samme periode.

Også Oasen Storsenter på Norheim havner på oversikten. Senteret havner på en 57. plass med en omsetning i 1.kvartal i 2011 på 144 millioner kroner, opp 2,1 prosent sammenlignet med fjorårets periode.

-Vi har jobbet målrettet med forbedring av butikkmixen, og tolker utviklingen slik at kundene verdsetter de forbedringene som vi har gjort. At vi leverer positive tall i en periode der store deler av bransjen opplever nullvekst, synes vi er svært hyggelig, sier senterleder ved Oasen storsenter, Dag Einar Solberg.