nordsjohallen_til_salgs

Til salgs

Aibel er til salgs. I følge Finansavisen er amerikanske Goldman Sachs hentet inn for å finne interesserte kjøpere til offshorejuvelen.

Tobakkskongen Johan H. Andresen jr. overtok i 2007 verftet på Risøy fra det amerikanske / britiske selskapet ABB gjennom en investorgruppering under ledelse av hans Ferd og Herkules Private Equity. Det nye eierskapet fikk en trang start på sitt Haugesundseventyr, det første året tapte bedriften rundt en milliard, og de nye eierne måtte inn med nye 600 millioner kroner i pengeinnskudd allerede høsten 2008.

Etter den tøffe perioden i 2008 har driften snudd på Risøy. De siste årene har selskapet sikret seg flere store kontrakter, deriblant byggingen av dekket til Gudrun-plattformen. Rykter innen finansmiljøet mener at fjoråret ga et driftsresultat i størrelsen 700 millioner norske kroner.

Nestleder i bedriftsklubben for de ansatte ved Aibel ønsker ikke å si så mye om salget foreløpig

-Vi er fornøyd med dagens eiere. Utøver det blir det vanskelig for meg å si nope mer, da jeg ikke kjenner detaljene rundt dette, sier Trond Skree.