Illustrasjonsfoto: Arkiv
Illustrasjonsfoto: Arkiv

Sto uten legevakt

Natt til torsdag skulle det vært en lege på vakt ved legevakten på Åkra. Legen som skulle ha vakten møtte ikke opp.

Rundt 30000 mennesker høre til legevakten på Karmøy. Natt til torsdag sto disse uten oppsatt legevaktstilbud. Kommuneoverlege Knut Slinning legger seg langflat, og beklager på det sterkeste.

-Slikt skal ikke skje, og det er ingen kjekk situasjon, sier Slinning.

Vakthavende lege ble ringt til, men det viste seg at vedkommende ikke var på Karmøy. Dermed kunne han heller ikke møte på jobb. Slinning påpeker likevel at pasientene fikk hjelp til tross for manglende legevakt.

-Etter klokken 23 kobler vi telefonen videre til AMK. I tillegg var jeg tilgjenglig på telefon. Akutte tilfeller ville blitt hentet av ambulanse, sier Slinning.

Tvh.no har vært i kontakt med med legen som hadde vakten. Han forklarer at han ble kontaktet av en lege som ønsket å ta vakten hans, noe han fikk. I følge legen glemte denne å ta kontakt med legevakten.

-I tillegg glemte jeg  å notere meg navn og nummer på legen. Dermed var det umulig å få kontakt med vedkommende, forklarer legen.

Totalt er det syv leger som bemanner legevakten på Åkra. Disse har hjemmevakt på kvelden, og rykker ut kun hvis det er nødvending. I løpet av natten mottok Slinning fire telefoner fra pasienter som trengte hjelp. Alle sakene løste seg uten at Slinning var nødt til å rykke ut.

-Jeg er ikke pålagt å være i beredskap, men jeg hadde telefonen min på. Dermed fikk AMK tak i meg, sier Slinning.

Slinning mener legen burde sjekket dette bedre, men påpeker at han ikke har grunn til å tvile på forklaringen. Saken vil ikke få ytterligere konsekvenser for legen.

-Jeg tror på forklaringen hans. Dette ser jeg på som et hendelig uhell, og han vil få flere sjanser, sier Slinning.