legevakt_inngang_0

Legevakten på Karmøy i full oppløsning

Legevakten på Karmøy er i full oppløsning. Legevakten sliter med å få inn nok leger.

Natt til torsdag forrige uke måtte kommunelege Knut Slinning steppe inn som legevakt da en lege uteble. Flere leger på Karmøy tvh.no har vært i kontakt med mener det snart kommer til å bli vanlig at det er hull i vaktplanen i Karmøy. Grunnen er enkel. Det er ikke nok leger til å betjene ordningen.

-Ordningen har gått fra krise til krise, og har blitt holdt kunstig i livet av leger som brenner for jobben sin, sier lege i Kopervik, Tor Kristian Gaard.

Karmøy kommune er en av de kommunene i landet med lavest legedekning per innbygger. Totalt finnes det i dag 20 leger i kommune. Av disse fyller halvparten 60 år i løpet av året. Da kan de si nei til å ha legevakt. I tillegg er tre leger fritatt. I følge Gaard skaper dette store problemer for legevaktsordningen.

-Det har vært en forgubbing av legene på Karmøy over mange år. De syv som rullerer i dagens ordning sliter seg ut.

Det er bare et tidsspørsmål før dette ikke går lenger, sier Gaard.

Tillitsvalgt blant legene på Karmøy, Per Brunovskis, deler bekymringen til Gaard. Han mener Karmøy kommune ikke gjør nok for å tiltrekke seg nye, unge leger. Brunovskis oppfordrer Karmøy kommunen til å se til Haugesund.

-Lønnen ved legevakten i Haugesund er mye bedre. Karmøy kommune legger ikke to pinner i kryss for å tiltrekke seg leger. Da hadde ordningen vært mye bedre enn det den er i dag, Brunovskis.