srum_etterscoring1-3602_web

FKH-tap i Ålesund

Aalesund ble for sterke for FK Haugesund. Tapte 1-0 mot tangotrøyene.

FK Haugesund har aldri slått Aalesund på bortebane. Den statistikken så ut til å prege laget. For bortsett fra de to første minuttene av kampen fremsto FK Haugesund som veike og tafatte. Aalesund fikk gjøre som de ville, og brukte tidvis FKH-spillerne som rundingsbøyer.

Det var spesielt på venstresiden at Aalesund rullet opp. Etter 9 minutter må FK Haugesunds beste mann, Per Morten Kristiansen, i aksjon. Kjell Rune Selin trekker seg fint fri. Eks-Rosenborgeren skyter imidleritd rett på Per Morten Kristiansen.

Etter 13 minutter kunne det stått 1-0 til hjemmelaget. Sander Post setter ballen i mål, men står i offside før ballen blir slått.

1-0 blir det etter 18 minutter. Demar Phillips setter ballen i mål etter et innlegg fra Selin. Haugesundforsvaret henger ikke med i det hele tatt, og har vært svake. Fullt fortjent ledelse til hjemmelaget.

FK Haugesund virket som om de fremdelse hadde flyturen i kroppen for de fikk lite til å fungere. Hjemmelaget var desto vassere. Flere ganger måtte Per Morten Kristiansen ta frem flere flott redninger. Dermed sto det bare 1-0 til pause.

-Aalesund kjører over oss, og vi er svake, sier Jostein Grindhaug til TV2 i pausen.

Grindhaug gjorde flere grep i pausen. Joakim Våge Nilsen ble byttet ut. Daniel Bamberg ble flyttet ned og Aleksander Søderlund ble kom inn. I tillegg erstattet Umaru Bangura en for dagen svak Trygve Nygaard. Dette så ut til å hjelpe. FKH hevet seg betraktelig og skapte flere sjanser mot Aalesund. Umaru Bangura fikk FKH sin midtbane med i kampen, og hadde flere fine gjennombrudspasninger.

Etter 62 minutter kunne Jacob Sørensen utlignet. Dansken kommer som et hurtigtog på kanten, men keeper får avverget.

I det 72.minuttet kunne Aalesund økt ledelsen. Kjell Rune Selin blir holdt i trøyen av Daniel Bamberg, og Brage Sandmo blåser straffe. Orri Larsen klarte imidlertid ikke å sette ballen bak Per Morten Kristiansen.

Fem minutter etter er Sander Post nær. Først redder Per Morten Kristiansen fint. Returen går i stolpen.

Jostein Grindhaug manet spillerne til en liten sluttspurt. Det lyktes nesten. 10 minutter før slutt lykkes en usynlig Nikola Djurdic nesten. Sten Grytebust tar frem en fantastisk redning.

7 minutter før slutt er FK Haugesund nær igjen. Jacob Sørensen blir spilt fint gjennom. Han lobber fint over keeper. Ballen treffer imidlertid tverrliggeren. Returen reddes av Grytebust.

Kampen ender 1-0, et resultat som er fortjent nok.

-Det er ingeting å si at Aalesund vinner. Vi sliter med rytmen, og klarer ikke  behandle ballen skikkelig. Vi tar over kampen i 2.omgang, sier Grindaug til TV2 etter kampen.

Med seieren tok Aalesund sin første trepoenger for sesongen. Ålesundtrener Kjetl Rekdal var fornøyd etter kampen.

-Vi bør jo vinne 5-0. Seieren er fult fortjent, men vi vinner for lite. Vi brenner for mange sjanser og bør avgjør kampen tidligere, sier Rekdal.