Whiskey- 060

Rusten spiker

Det er mye whisky, og på mer enn én måte, i denne klassikeren.

Denne drinken er såpass søt at den passer til etter middagen. Hvor søt den skal være, er det imidlertid delte meninger om. Vi snakker altså om Rusty Nail, hvor skotsk whisky blir blandet med den whisky-baserte likøren drambuie, og noen vil ha like deler av hver. Andre igjen synes dette blir for søtt, og vil ha omtrent dobbelt så mye whisky som likør. Det er omtrent i dette leiet International Bartenders Association også har lagt seg når de spesifiserer 9 deler whisky og 5 deler drambuie i sin offisielle oppskrift.

Denne drinken kan lages i forskjellige typer glass, men det mest vanlige er et rocks eller old fashioned glass. Eller du kan bruke et cocktail-glass av samme type du ville brukt for en dry martini. Fyll glasset med isbiter og ha i 4,5 cl whisky og 2,5 cl drambuie. Rør godt rundt og pynt med en strimmel sitronskall.

Du kan også servere denne drinken uten is, og da får den navnet Straight Up Nail. Erstatter du den skotske whiskyen med rugbasert whisky (rye) fra Canada, får du en Donald Sutherland.

Se også oppskrifter på andre klassikere:

Dry Martini

Bloody Mary