cecilie_pedersen_1

Pedersens tvilsomme fotballakademi

Cecilie Pedersen inviterer til ”Landslagsakademiet” for jenter mellom 12-17 år i Haugarhallen mandag 18. april. Dette reagerer Rogaland Fotballkrets på.

-Det er to ting vi reagerer på når det gjelder dette arrangementet. Det ene er at hun bruker ordet landslagsakademi i privat regi. Det andre er at hun er under kontrakt med èn klubb, og samtidig reklamerer for en annen, sier daglig leder i Rogaland Fotballkrets, Trond Tengesdal. 

 
Samtidig tenderer dette veldig opp til en fotballskole, og det kan ikke arrangeres av private eller klubber uten at det er godkjent av kretsen. –Vi har ikke mottatt en slik søknad, sier Tengesdal. 
 
Styreleder i Avaldsnes, Helge Gaard, sier at de ikke har fått en forespørsel fra Cecilie Pedersen om å arrangere et slikt akademi. Jeg er nettopp gjort kjent med dette og vi har derfor ikke diskutert det, sier han.
 
Fotballformann i Haugar, Jens Egil Vikanes sier at de stiller hallen vederlagsfritt til disposisjon for Cecilie. –I tillegg skal vi søke om å leie Sakkestadbanen for henne dersom behovet er til stede. Dette er et positivt tiltak som vi kan ha navnet vårt knyttet til, sier Vikanes.
 
-Er det problematisk at Haugar engasjerer seg i dette tiltaket når spilleren er i konflikt med egen klubb? 
 
-Ikke når vår rolle er at vi stiller hallen til disposisjon. Dette er et bra tiltak for damefotballen, og er med på å skaffe Cecilie litt inntekter. Så vidt jeg forstår er dette også gjort tidligere, sier Vikanes.