Skjold

Overtidsdrama i Grinde

Det ble et drama uten like i Grinde da Skjold møtte Åkra til årets første seriekamp. Avgjørelsen kom først på overtid.

Kampfakta:

  2 min. 1-0   John Hettervik
20 min  1-1  Paul Arthur Aanensen
30 min  2-1  Are Søderlund
50 min  2-2  Lars Kristian Lund
75 min  2-3  Kenan Muminovic
89 min  3-3  Øyvind Hompland
90 min  4-3  Christian Bredal

Skjold fikk få pangåpning mot Åkra. John Hettervik får drømmetreff fra 17 meter allerede etter 2 minutter. Vertene tar ledelsen 1-0 før kampen er kommet skikkelig i gang.  

Se scoringen og andre høydepunkter her.

I en heller sjansefattig kamp var det Skjold som dominerte mye av 1.omgang. Laget prøvde å holde ballen mye i laget, og presset Åkra tilbake på banen. De lykkes imidlertid ikke helt, og når Åkra får muligheten til en overgang etter 20 minutter henger de ikke med i svingene. Paul Arthur Aanensen kommer seg tilslutt fri og utligner til 1-1.

Åkra kom bedre med etter utligningen, men det var likevel vertene som styrte kampen. Etter 30 minutter tar de på ny ledelsen. Are Søderlund og Roy Miljeteig kombinerer fint. Det sender Are Søderlund alene med Torstein Jelsa Larsen. Søderlund gjør ingen feil og setter ballen kontant i mål.

5 minutter før pause får Skjold årets første røde kort. Christian Askeland river ned Geir Tharalsen som er på vei alene med keeper. Dommeren sender Askeland i dusjen.

2. omgang er under to minutter gammel da Åkra reduserer på ny. Lars Kristian Lund setter ballen i mål.

De siste 45 minuttene blir aldri en stor forestilling. Kampen bar tiltider preg av at det fremdeles er tidlig å sesongen, og ble aldri velspilt.

Åkra skulle klare å snu kamen i sin favør. Innbytter Kenan Miminovic skyter fra 14 meter og gir Åkra 3-2 kvarteret før slutt.

Skåringen så ut til å vekke Skjold, som våget å sende flere folk fremover. Et minutt før full tid får de uttelling. Øyvind Hompland tar ansvar og utligner til 3-3.

Nesten to minutter på overtid blir det dramatisk på Grinde. Kampen ser ut til å ende med poengdeling da Christian Bredal dukker opp. Han får pirket ballen over målstreken, og verten vinner 4-3.

-Det var deilig å endelig komme i gang og seieren smakte godt, sier Roy Miljeteig i Skjold etter kampen.