petit_bourgeios_rotert

Friskt og fruktig fra Loire

I tillegg til fisk og skalldyr, er denne vinen et funn til asparges og chèvre.

Druen sauvignon blanc får sitt mest klassiske uttrykk innerst i Loire-dalen, i Sancerre og Pouilly-Fumé, og blant de beste produsentene i begge disse områdene, finner vi Henri Bourgeois. Han lager både hvite, rosé og røde viner fra en rekke forskjellige adresser, og spesielt le MD de Bourgeois Sancerre er år ut og år inn en veldig flott, frisk og fruktig hvitvin. Men så koster den da også 200 kroner.

Bourgeois lager heldigvis også rimeligere viner, og vår vinanbefaling denne uken er det vi kan kalle en ”junior-sancerre”. Det vil si at den er laget på samme drue, sauvignon blanc, men er klassifisert som Jardin de la France, som betyr Frankrikes hage, og dekker hele Loire-dalen.

Petit Bourgeois Sauvignon 2009, #3317301, kr 128,50, 84 poeng.
Blek strågul med hint av grønt. Frisk duft av stikkelsbær, sitron og nesle. Middels fyldig med fruktig smak, frisk syre og en ganske lang ettersmak med hint av mineraler i avslutningen.

Denne vinen er en god allrounder til ikke altfor kraftige retter av fisk og skalldyr. Den er også glimrende til asparges og den hvite franske geitosten chèvre.

Laks med aparges og beurre blanc passer utmerket til denne vinen.