jubel-vard-460x260

Nå braker det løs!

Ventetiden er over. Etter en lang vinter sparkes endelig fotballsesongen i gang for de lokale klubbene, og nyopprykkede Sveio IL tjuvstarter på torsdag borte mot Havørn.

Sveio sikret opprykket til 4. divisjon i siste seriekamp i fjor. En 2-0 seier mot Kolnes kronet en fantastisk sesong for rødtrøyene der de forble ubeseiret på hjemmebane. Det smaker det fugl av. 

Nå venter langt tøffere motstand mot Havørn på andre siden av fjorden.

– Det blir en veldig tøff kamp. Dette er en av opprykkskandidatene, sier hovedlagleder Stig Runar Tveit.

Etter en særdeles turbulent oppkjøring til sesongen med både tap, dårlige treningsforhold og et uventet trenerbytte gjenstår det å se om Sveiobuen får like mye å juble for denne sesongen.

2. divisjon:

Vard tar imot Åsane

Med en formidabel høstsesong klarte Vard til slutt en godkjent 5. plass i fjorårets sesong. Steinar Leins mannskap vil nok prøve å bygge på den selvtilliten når de møter Åsane hjemme på Haugesund Stadion. La oss håpe at Supervard får langt å juble for i årets vårsesong.

3. divisjon:

Skjold – Åkra

Tidligere i vinter møttes Skjold og Åkra til dyst i semfinalen i vintercupen. Ved ordinær tid sto det 1-1 og kampen måtte avgjøres på straffer. Der trakk Skjold det lengste strået og gikk videre til finalen. Nå jakter Åkra revansje for det forsmedelige tapet når de gjester kunstgresset i Grinde på fredag i årets første kamp i 3. divisjon avd. 07.

Kopervik – Øystese

Kopervik hadde en miserabel fjorårssesong som endte med nedrykk. Lørdag tar de imot Øystese på Åsebøen, som ikke akkurat var et fort i fjor. Kopervik hadde bare to hjemmeseire, mens Øystese bet godt fra seg med seks borteseire. 

Stord – Os

Stord led samme skjebne som Kopervik i fjor, og endte på nest siste plass i sin avdeling. Lørdag møter de nedrykkskollega Os på Stord Stadion.

Askøy – Djerv 1919

Djerv 1919-trener Sjur Jarle Hauge innrømmer at målsetningen for årets sesong blir å unngå nedrykk. Første hindring på veien blir et vanskelig bortemøte mot Askøy. Med hard jobbing og litt flaks håper Djerv 1919 på å hente med seg poeng hjem til Haugesund.

Valestrand Hjellvik – FKH rekrutt

FKH-rekruttene har hatt en veldig bra sesongoppkjøring med blant annet seier i Vintercupen og Tor Martin Hegrenes håper nok på å bygge videre på lagets gode spill når de gjester Valestrandfossen Idrettsplass. Valestrand Hjellvik er et lag FKH-rekruttene bør slå om de vil nå sin målsetning om å kjempe i toppen av avdelingen.

4. divisjon:

Havørn – Sveio

Årets 4. divisjon avd. 03 tjuvstarter på torsdag når nyopprykkede Sveio gjester Havørn og Tananger Stadion. Hovedlagleder i Sveio, Stig Runar Tveit, anser Havørn som en av opprykkskandidatene bak Haugar og forventer en tøff kamp, men håper på å reise hjem med æren i behold.

Torvastad – Haugar

Eneste lokaloppgjør i den første runden når Torvastad tar imot Haugar på fredag. Terje Osmundsen håper på å finne tilbake til de gode taktene fra tidligere i vinter og ta med seg alle poengene fra Håland.

Sauda – Nord

Nord har kanskje, overraskende nok, den bredeste stallen i årets avdeling. Trener Per Erik Gjesdal sier at målsetningen har forandret seg fra å skrape sammen et lag til å kunne kjempe fra midten av tabellen og opp. Fredag reiser de til Sauda for å kjempe om årets første poeng. Jan Ove Teig fra Sauda lover imidlertid tøff motstand da de forventer å ta mesteparten av sine poeng på hjemmebane.

Stegaberg – Mastra

Stegabergs storscorer Petter Lønning har vendt tilbake til moderklubben etter et lite opphold i Skjold. Fredag tar han og Stegaberg imot Mastra på Frakkagjerd. Svein Søderlund sier han vet lite om Mastra, men at det er et lag de bør slå om de skal nå målsetningen om å unngå nedrykk. 

Vedavåg – Orre

Vedavåg har mistet flere av sine profiler før årets sesong. Ståle Hetland håper laget hans kan være med å kjempe i toppen og forventer 3 poeng på Sletten på lørdag.

Avaldsnes – Figgjo

I motsetning til Nord er det tynt i Avaldsnes sine rekker. Stallen teller per i dag 15 utespillere og to keepere. Foran mandagens kamp mot Figgjo sier Arild Andersen at de har som mål om å være på øvre halvdel av tabellen. Å vinne hjemmekampene vil være en god begynnelse.