arkivfoto
arkivfoto

Frykter alvorlige ulykker

Flere ganger i uken opplever Christina Hansen og Silje Alne at aggressive bilsjåfører presser seg forbi da de kjøre moped. Nå frykter de at det skal skje en alvorlig ulykke.

Silje Alne fikk seg en skikkelig støkk i forrige uke. På en av innfartsveiene inn til Haugesund ble hun truffet av en bil som presset seg forbi. 17-åringen ble kastet av mopeden og landet flere meter bortenfor. Heldigvis slapp hun fra ulykken uten alvorlige skader.

-Bilførere er veldig aggressive og skal presse seg forbi. De tar ikke hensyn til oss i det hele tatt, sier Alne.

Hun får støtte av Christina Hansen. Også hun har opplevd nestenulykker når hun har vært ute og kjørt.

-Jeg pleier å slippe bilene forbi, men likevel oppstår det farlige situasjoner på grunn av aggressiv kjøring, sier Hansen.

Kjørelærer Anne Haraldseide har arbeidsdagen sin på veien, og kjører flere 100 kilometer hver uke. Hun mener det er på tide å forby kjøring av moped enkelte steder.

-Mopeder er et bykjøretøy og har ingeting på landeveien å gjøre. Derfor bør de forbys utenfor byen der hastigheten er over 60 km/t, sier Haraldseide.

Hun mener mopedistene bør legge seg midt i kjørebanen, for å gjøre det vanskeligere for bilene å presse seg forbi. Når mopedisten får muligheten til å slippe biler forbi på en trygg måte, bør dette gjøres opplyser Haraldseid.

-Jeg har sett trafikken på disse veien. Mine unger kommer aldri til å få lov til å kjøre moped her, sier sjåførlæreren.