molvaer

Nye artister til Sildajazzen

En av de største norske jazz-trompetister er nå klar for Sildajazzen. Nils Petter Molvær skal spille på Byscenen under jazzen i august.

Nils Petter Molvær er en av landets mest anerkjente musikere og komponister i landskapet mellom jazz og elektronika. Med bakgrunn i blant annet Masqualero, Jazzpønkensemblet og Sidsel Endresen Group, og ikke minst på egenhånd, har han vist seg som en spennende og uredd musiker som tidlig inkluderte elektroniske elementer i sin musikk.

Også den svenske gruppen FIRE! skal spille under sildajazzen. I front for trioen står den legendariske saksofonisten Mats Gustafsson (The Thing). Johan Berthling (Tape)spiller bass og orgel, og trommene er det Andreas Werlin (Wildbirds & Peacedrums)

Tidligere har Sildajazz og FriSild sluppet navn som: Jamie Cullum, Christel Alsos og Gjermund Larsen Trio.