0065284_-_norne_-_photo_anne-mette_fjaerli_-_statoil

Aibelkontrakt til 230 millioner

Aibel har vunnet en kontrakt med Statoil om modifisering av Norne skipet i norskehavet. Mye av prefabrikasjonsarbeidet vil foregå i Haugesund. Kontrakten har en verdi på nærmere 230 millioner kroner.

Kontrakten er tildelt i forbindelse med utbyggingen av feltene Fossekall og Dompap, nord for feltet Norne. – Dette er den andre kontrakten Aibel får i forbindelse med hurtigutbygginger på norsk sokkel på få måneder. Vi befester dermed vår posisjon som en ledende leverandør av slike prosjekt, sier administrerende direktør Jan Skogseth i Aibel AS i en pressemelding.

Aibel har fått oppdraget med å gjøre oppgraderingene som må til på Norne-skipet, for at det skal kunne ta imot produksjonen fra Fossekall og Dompap. Selskapet har lang erfaring med såkalte tie-in-prosjekt. 

Viktig for videre satsing i nord Aibels leveranser inn i Fossekall og Dompap-prosjektet blir styrt fra kontoret i Stjørdal, i tett samarbeid med Harstad. Prefabrikasjonen vil bli gjort i Haugesund.

Gjennom kontrakten skal Aibel ha ansvar for prosjektering, innkjøp, fabrikasjon og installasjon. Arbeidet starter opp umiddelbart. På det meste vil 80 medarbeidere være engasjert.