russebil

20 år med russenellik

Hvert år selger russen på Kopervik Videregående skole nellik til støtte for trafikkskade på Haugalandet. I år er det 20 år siden aksjonen startet.

Totalt har nærmere 3700 russ deltatt siden aksjonen startet i 1991. De har samlet inn ca 2,4 millioner kroner.

-Jeg er stolt over at vi har klart å holde aksjonen gående så lenge. Det viser at aksjonen betyr mye for russen på Karmøy, sier tidligere russepresident og initiativtaker Trygve Sørvaag.

Bakgrunnen for aksjonen var at distriktet, og da spesielt Karmøy, hadde flere alvorlige trafikkulykker på veiene. Russen ønsket å støtte en lokal aksjon. Det endte med at de opprettet en lokal trafikkaksjon.

-At det ikke er voksne som administrerer dette , men russen selv, viser bare hvor opptatt ungdom er av temaet, sier Sørvaag

Nellikaksjonen er organisert som en stiftelse, og styres av tidligere russepresidenter og Karmøy kommune. Årlig deler aksjonen ut stipend til noen som er blitt rammet av en trafikkulykke i distriktet. I løpet av 20 år har stiftelsen delt ut i overkant av 600 000 kroner til formålet. Sårvaag mener aksjonen er med og bevisstgjør russen om trafikksikkerhet.

-Hver år hører vi sterke historier om folk som er blitt rammet av dette. Det øker fokuset rundt temaet blant russen, sier Sørvaag som i kveld feirer 20-årsjubileum for aksjonen.

-Vi venter storinnrykk fra tidligere russ som har deltatt i aksjonen, sier Sørvaag.