banrehage

Vil revolusjonere barnehagehverdagen

Et nytt dataprogram som gjør det enklere for foreldere og barnehage å kommunisere sammen skal revolusjonere barnehagehverdagen.

-Dette er kommunikasjon for fremtiden. Foreldrene og barnehagen vil få en mye bedre dialog med dette systemet, sier daglig leder i Sysco AS, Frank Vikingstad.

Gjennom en nettbaserte løsning i barnehagen får foreldrene tildelt en egen brukerprofil. Her kan foreldrene følge med på barnets aktivitet. Samtidig kan barnehagen og foreldrene gi beskjeder til hverandre. Systemet er allerede tatt i bruk av flere barnehager her lokalt, og stadig flere viser interesse for det digitale verktøyet. Vikingstad er overbevist om at denne måten å kommunisere på vil øke kvaliteten i barnehagen.

-Kommunikasjonen er direkte. Dermed slipper en misforståelser. Dette vil gjøre hverdagen enklere for foreldrne og ikke minst barnehagene, sier Vikingstad til tvh.no.

En av barnehagene som har tatt systemet i bruk er Flåklypa barnehage på Snarøya i Oslo.

– ­En fantastisk mulighet for å følge med på hva ungene faktisk gjør i løpet av en barnehagedag. Spør jeg Peder hva han har gjort, husker han ingen ting. Når jeg går inn på profilen og ser at han har vært på aketur med pølsegrilling, og jeg spør om den konkrete turen ut fra loggen og bilde, husker han plutselig mye, sier forelder Jeanette Lunder til nettstedet barnehage.no.

her.