cold fresh lemonade drink with mint close up

Lynchburg lemonade

Her er en skikkelig frisk og god drink basert på Jack Daniel's.

Denne drinkoppskriften er av relativt ny dato. Den ble til i restauranten til Tony Mason i Alabama i 1980, men navnet på drinken bærer tydelig bud om at brennevinet kommer fra Lynchburg i Tennessee, altså Jack Daniel’s. Du kan imidlertid skifte ut Jack med en annen amerikansk whisky eller bourbon.

Her er oppskriften:

1 del Jack Daniel’s

1 del appelsinlikør (f.eks. Cointreau eller Grand Marnier)

1 del sour mix

4 deler lemon/lime-brus (f.eks. Sprite eller 7Up)

1 sitronskive

Fyll et høyt og slankt longdrinkglass med is, ha i alle ingrediensene og rør rundt. Pynt med en sitronskive.

Om du ikke har sour mix i hus, kan du lage den ved å blande 1 del friskpresset sitronsaft, 1 del friskpresset limesaft og 2 deler sukkerlake. Sistnevnte lager du ved å varme opp like deler sukker og vann til sukkeret løser seg opp.